En İyi Site Hız Testi Araçları

Web Sitenizin hızlı olması, insanların sitenizi ziyaret etmesi için en önemli kriterlerden birisidir. Sitenizin yayın amacı ne olursa olsun, site hız testi yapan bu sitelerde mutlaka sitenizi test ettirin.

İnternet sitenizin hızını merak eder misiniz? “Ne gerek var ki?” demeyin. Yapılan araştırmalara göre, İnternet sitesinin 7 saniyede açılmadığını gören kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, aradığı içeriği bulmak için alternatif kaynaklara yöneliyor. Ayrıca internet sitesi içerisinde yer alan linkler ne kadar yavaş açılır ise, ziyaretçilerin sitede geçirdiği zaman o kadar kısalıyor.

Bu yazımızda sizlere, Dünya genelinde en iyi site hız testi yapıp nelerin değiştirilmesi gerektiği hakkında bilgi veren siteleri tanıtacağız.

 

1. Google PageSpeed Insights

Site Hız Testi

Google tarafından sunulan hız testi uygulaması, mobil ve masaüstü görünümlerde ayrı ayrı sitenizin hızını 1 ile 100 arasında puanlayıp sonucu sizinle paylaşıyor. Bu sayı ne kadar yüksek olur ise siteniz o kadar iyi durumdadır demektir. Sonuçlardan elde edeceğiniz 85 ve üzeri değerler, web sitenizin hızı için iyi sayılabilir.

Değeri düşük olan kısımlar için neler yapabileceğiniz hakkında Türkçe olarak anlatılmaktadır. Google tarafından sunulan bu hizmetin en güzel yanlarından birisi ise, sitenizin hızını düşüren dosyalar düzeltilerek zip dosyası içerisinde size sunulur. Bu zip dosyasını indirerek, FTP üzerinden sitenize göndererek, gözle görülür bir biçimde sitenizin hızlanmasını sağlayabilirsiniz

 

2. KeyCDN Speed Test

Site Hız Testi

En çok kullanılan site hız testi uygulamalarından biri olan KeyCDN, hızlı ve hafif bir site olması ile öne çıkıyor. İlk bakışta test sonuçları biraz karışık gelse de, aslında ne kadar işe yarar bir sorgulama yapıldığını anlamanız uzun sürmeyecektir. Web siteniz yüklenirken çalışan sorgu ve dosyaların hangilerinin kaç ms (milisaniye) tuttuğunu gösteren, hangi sorgu veya dosyaların düzeltilmesini gerektiği hakkında size bilgiler veren İnternet sitesidir.

 

3. YSlow

Site Hız Testi

YSlow, Yahoo! tarafından web masterların hizmetine sunulan açık kaynak kodlu ve hızlı bir uygulama. Uygulama dememizde ki asıl amaç ise, YSlow’un İnternet tarayıcınıza kurarak kullanabileceğiniz bir eklenti olması. Neredeyse bütün İnternet Tarayıcıları için (İnternet Explorer, Mozilla, Chrome, Opera, Safari vs) eklenti kurulumu yapabilirsiniz. Hızlı bir biçimde kurulan YSlow eklentisini kullanmaya başladıktan, 23 farklı İnternet hız kurulanı sorguladığınız İnternet sitesi için kontrol edip size neyin yanlış gittiği hakkında önerilerde bulunacaktır.

 

4. GTmetrix

Site Hız Testi

YSlow’u kullanmak zor mu geldi? Üzülmeyin. GTmetrix size PageSpeed ve YSlow sonuçlarının kombinesini yapıp bir derecelendirme sunuyor. İki sitede de sorguladığınız web sitesini ayrı ayrı hız testine tabi tutup, sonuçlarını düzenli bir şekilde size gösteriyor. İşe biraz daha neşe katmak için, sitenize bir öğrenci gibi not veriyor. Eğer F almışsanız dersinize biraz daha çalışmanızı gerekiyor. Ancak üzülmeyin neleri düzeltmeniz gerektiği hakkında size detaylı bilgi veriyor.

 

5.  Sucuri Load Time Tester

Site Hız Testi

Dünya’nın hemen her yerinden, düzenli ziyaretçi sayısına bir İnternet siteniz var ise site yüklenme hızı sizin için çok ama çok önemli ise sitenizi test etmek için ziyaret etmeniz gereken yer tam da burası. Suciri, sitenizin Dünya’nın farklı ülkelerinde ne kadar sürede açıldığı ve ilk olarak hangi sorgunun çalıştığı hakkında mili saniye cinsinden değerler eşliğinde gösterecektir. Ancak bu sonuçlarda en önemli kısım First Byte ile gösterilen değerdir. First Byte değeri, servera gelen ilk sorgu işleminden sonra, İnternet tarayıcısına ilk byte değerinin ne kadar süre içerisinde geldiğini gösterir. Bir web sitesinin hızlı açılması için en önemli değerlerden biri belki de en önemlisi bu değerdir.

 

6. Page Scoring

Site Hız Testi

 

Sade bir sonuç sayfası eşliğinde anlaşılması kolay ifadeler ile İnternet sitesi hız testi yapan bir site arıyorsanız PageScoring’i ziyaret etmenizi öneririz. Çok fazla detaya girmeden, hızlı ve kolay bir web sitesi hız aracı arıyorsanız bu site tam da size göre.


 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz