Host’a WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır?

Wordpress Kurulumu

WordPress Dünya’nın açık ara en çok kullanılan CMS (İçerik Yönetim Sistemi). WordPress’in bu kadar çok kullanılmasının nedeni; esnek, hızlı, güvenli ve kullanıcı dostu olması.

Durun bir saniye. En önemli özelliğini atladık.

Diğer bütün CMS’ler için hazırlanmış site şablonu (template), eklenti (plug-in) ve kaynaktan fazlasına WordPress için erişebiliyor olmamız sanırım bu kadar çok kullanılmasın altında yatan en başlıca nedenlerden bazıları. WordPress hakkında yardıma ihtiyacınız olur ise hem resmi forum sitesinden hemde biz dahil birçok farklı siteden yardım alabilirsiniz.

Böylesine inanılmaz bir kaynak havuzu olan WordPress’i sitenizde kullanmayı seçtiğiniz için öncelikle sizi tebrik ederiz.

Geldik WordPress kurulumunu nasıl gerçekleştirebileceğinize.

Merak etmeyin.

WordPress kurulumu oldukça kolay bir işlemdir. Ancak hazırladığımız rehber sayesinde bu işlemi, sizin için çok daha basit bir hale getirdik. Adım adım resimler eşliğinde WordPress kurulumunu birlikte, hatasız bir biçimde yapacağız.

Sözü daha fazla uzatmayalım ve hazırsanız WordPress kurulumuna geçelim.


WordPress Site Kurulumu

1. Aşağıda linkini verdiğimiz bağlantıya tıklayarak, WordPress resmi İnternet sayfasından WordPress kurulum dosyalarını içeren, sıkıştırılmış arşiv dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz.

WORDPRESS İNDİRME BAĞLANTISI: WordPress.org

Wordpress Kurulumu

 

2. İndirdiğimiz sıkıştırılmış arşiv dosyasını, bilgisayarımızda bir klasör içine çıkarıyoruz.

Wordpress Kurulumu

 

3. Sıra geldi WordPress kurulum dosyalarını, sitemizin FTP’sine bağlanıp aktarmaya. WordPress klasörü içerisinde yer alan bütün dosya ve klasörleri seçerek, sitemize gönderiyoruz.

İLGİLİ İÇERİK: FTP Bağlantısı Nasıl Yapılır?

WordPress kurulum dosyaları yaklaşık olarak 30 MB. İnternet hızınıza göre dosya gönderimi bir kaç dakika alabilir.

Wordpress Kurulumu

 

4. Kurulum dosyalarını sitemize gönderdik. Şimdi gelelim asıl konuya yani WordPress kurma işlemine.

İnternet tarayıcımızın adres kısmına site adresini yazıyoruz. Karşımıza şöyle bir karşılama ekranı gelecek. Başlayalım butonuna tıklayarak WordPress kurulumuna başlıyoruz.

Wordpress Kurulumu

 

5. cPanel üzerinden veri tabanı oluşturmamız gerekiyor. Ayrıca bu veri tabanı üzerinde tam yetkili bir kullanıcı oluşturacağız. Bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha önce bir rehber hazırlamıştık.

İLGİLİ İÇERİK: cPanel MySQL Database Oluşturma

Oluşturduğumuz veri tabanına ait bilgileri istenilen yerlere yazıyoruz. Veritabanı sunucusu ve Tablo ön eki ile gösterilen kısmı aynen olduğu gibi bırakıp Gönder butonuna tıklıyoruz.

Wordpress Kurulumu

 

6. Girilen veri tabanı bilgileri doğru ise kuruluma geçmek için Kurulumu çalıştır butonuna tıklıyoruz. Eğer Veri tabanı ile bağlantı kurulamadı şeklinde bir hata alırsanız, girdiğiniz bilgileri tek tek kontrol edip tekrar deneyin.

wordpress kurmak

 

7. İnternet sitemizin başlığı, sitemizin yönetim paneline giriş yapabilmek gerekli olacak olan yönetici kullanıcı adı ile şifresi, en son olarak E-mail adresimizi giriyoruz.

Bu kısımda size tavsiyemiz, Kullanıcı adı olarak admin dışında tahmin edilmesi zor bir kullanıcı adı belirleyin. Parola kısmında ise en az 12 karakter uzunluğunda tahmin edilmesi zor şifreler belirleyin.

WordPress’i kur butonuna tıklayarak son adıma geçiyoruz.

Wordpress Kurulumu

 

8. Kurulum işleminin başarılı bir biçimde bittiğine dair bir mesaj alıyoruz. Giriş butonuna tıklayarak, WordPress sitemize giriş yapabiliriz.

wordpress kurma

 

9. Biraz önce belirlediğimiz yönetici kullanıcı adı ve şifresi ile, taptaze sitemizin WordPress yönetim paneline Giriş butonuna tıklayarak girebiliriz.

Siteniz hayırlı olsun 🙂

wordpress kurma

Yorum gönder