Unity nedir sorusunun cevabını şu şekilde verebiliriz. Unity; oyun geliştirmek için kullanabileceğiniz bir oyun motorudur.
Unity ile oyun geliştirmeye başlamak için, Unity Technologies şirketinin resmi sayfasına gidip, Unity’i bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor. Unity’i bilgisayarınıza nasıl kurulacağı hakkında bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz.
Şimdi size Unity hakkında biraz bilgi verelim.
Neden Unity?
Buna cevap olarak hemen hemen bütün sorularınızın cevabını bulabileceğiniz inanılmaz kaynak sayısı gösterilebilir. Eğer “Ben özgün bir proje yapmak istiyorum, kimin ne yaptığı beni ilgilendirmez” diyenlerdensiniz, Unity harici seçtiğiniz diğer oyun motorlarında kesinlikle yaşayacağınız sorunların cevabını bulamadığınızda, projenize verdiğiniz zaman ve emek boşa gitmiş olacaktır. Aynı zamanda Unity ile geliştirdiğiniz oyunu hemen hemen bütün platformlarda kolaylıkla yayımlayabilirsiniz.
Hangi platformlar için oyun geliştirebilirim?
Unity ile; Windows, OSX, Linux, Unity Webplayer bilşenleri, Android, iOS, Windows Phone, Blackberry, XBox One, XBox 360, PS4, PS3, PSP Vita, Playstation Mobile, WiiU ve Wii platformlarından çalıştırılmak üzere oyun geliştirebilirsiniz. Yani bu da demek oluyor ki hemen hemen bütün platformlarda çalıştırılmak üzere oyun geliştirebilirsiniz.
Unity hangi işletim sistemlerinde çalışır?
Hemen hemen bütün platformlar için oyun geliştirmenize rağmen Unity sadece Windows ve OSX kurulu bilgisayarlarda çalışabiliyor.
3D oyun geliştirebilir miyim?
Unity ile hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu oyun geliştirebilirsiniz.
Ücretli mi?
Unity’i ücretsiz bir biçimde bilgisayarınıza indirip hemen oyun geliştirmeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz bir biçimde oyununuzu yayına verebilirsiniz. Ücretsiz geliştirici hesaplarında birçok kısıtlama mevcuttur. Eğer ücretli bir üyelik ile oyun geliştirmek isterseniz size en uygun hesabı seçip daha esnek bir biçimde oyun geliştirebilirsiniz. Bu linke tıklayarak 4 ayrı Unity üyeliklerini ve aylık ücretlerinin görebilirsiniz.
Objeler ücretli mi?
Oyununuza eklenmek üzere; ses, çevre elemanları (duvar, oda, ev vb.), ortam, obje gibi elemanlar seçip oyununuza ekleyebilirsiniz. Eğer eklemek istediğiniz eleman detaylı ve güzel bir grafik ise bununda ücretli olduğunu belirtmekte fayda var.
Kod bilmek gerekir mi?
Oyun geliştirmek için bazı işlemler için kod bilmeniz gerekiyor. Bunun için Unity Unit3D JavaScript, C# ve Boo kodlama sistemleri kullanıyor. Zaten bu programlar Unity kurulurken bilgisayarınıza kurulacaktır. Çok ayrıntılı bir biçimde kodlama yapmanız gerekmiyor. Zaten yapılacak işlemler için yazılması gereken kodların çoğu standart. Gözünüz korkmasın.