Az Yer Kaplayan Oyunlar

Az-Yer-Kaplayan-Oyunlar

Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza en az yer kaplayan oyunlar hangileri olduğunu bahsetmeye çalışacağız.

Çok Az Alan Kaplayan Oyunlar 

Son yılların en çok oynanan ve en çok sevilen oyunları, genellikle yüksek dosya boyutlarına ulaşan ve görsel gücü yüksek oyunlardan oluşuyor. Bu durum hem bilgisayar hem de akıllı telefonlarda aynı. Cep telefonlarınız ile böyle oyunlar oynamak her ne kadar keyifli olsa da görsel detayı yüksek olan oyunların kapladıkları alan 500 Mb ile 2 Gb arasında değişebilmekte.

Yüksek Kapasiteli Oyunların Yarattığı Depolama Sorunu

Oyun oynarken telefonunuzda alan sorunu yaşıyor ve bu alanlara ihtiyaç duyuyorsanız, çok az yer kaplayan oyunlar tercih etmek daha doğru olacaktır. Aynı durum bilgisayar için de geçerli olmasına rağmen, bilgisayarlar genellikle daha yüksek harddisk kapasitesine sahip cihazlar olduğundan, kapasite sorunu çok sık yaşanan bir durum haline gelmiyor. Sizler için akıllı telefon ve bilgisayarlarınızda keyif alabileceğiniz en az yer kaplayan oyunlar listesi hazırladık.

Cep Telefonları İçin Az Yer Kaplayan Oyunlar

Cep telefonları ile oyun oynamak çok keyiflidir. Sıkıldığınız anda yanınızda bulunan telefonları birer oyun makinesine çevirmek oldukça güzel bir çözüm. Bu çözümü sağlayan cep telefonu üreticilerine minnettarız. Ancak, durum oyun olduğunda ve elinizde cep telefonu bulunduğunda, imkanlar biraz kısıtlı olabiliyor. Oyunları kaldırma gücüne sahip cihazlar, bu oyunlar için yeterli alana sahip değilse, bu durumda devreye az yer kaplayan oyunlar giriyor. Kısa vadede oyun oynamak ve eğlenmek için ideal olan bu oyunlara hep birlikte göz atalım.

1. Hoppenhelm

Bugünün oyunlarının ataları, 8 Bit oyunlardır. Hoppenhelm, cep telefonlarınıza bu özellik ile geliyor. Nostaljik bir görüntü yansıtan oyunda başrol, 8 Bit görsele sahip bir şövalye. Oyunda karşınıza çıkan engelleri atlatarak gidebileceğiniz en uzak mesafeye ulaşma amacına göre hareket ediyorsunuz. Bu eğlenceli oyunun telefonunuzda kaplayacağı alan sadece 22 Mb.

2. Tank Hero

Sevenlerinin tutku ile bağlı olduğu, biraz olsun 3D görüntüsü çizen enteresan bir oyun. Belirli labirentlerin arasından sıyrılıp, rakibiniz olan tankları imha etmek üzere tasarlanan oyun, Tank Hero olarak Google Play ve AppStore’da uzun zamandır, ücretsiz olarak beğeniye sunulmuş durumda. Tank Hero, telefonunuzda yalnızca 9,6 Mb yer kaplıyor.

3. Mekorama

Dosya boyutu düşük diye, görselinin de kötü olacağını düşündüğünüz birçok oyun var. Ancak, Mekorama bunlardan biri değil. Bir çeşit robotu kontrol ederek, bloklar halinde karşınıza çıkan bulmacayı çözmek vaktinizi alacaktır. Mekorama hem zeka isteyen hem de yaratıcı bir oyun. Üstelik yalnızca 5,4 Mb.

4. 2048

2048’i bilmeyen kaldı mı? Bir dönem tüm toplu taşıma araçlarının keyifle oynanan oyunu olan 2048, 2 ve katlarını birleştirilerek, toplanabilecek en yüksek puanı toplamayı hedefliyor. Oyun 11 Mb yer kaplıyor.

5. Crazy Racer 3D

Yarış severleri de unutmamak lazım. Hiç de fena görsel imkanlar sunmayan Crazy Racer 3D, yalnızca 12 Mb yer kaplamasına karşın, sizlere 3D yarış imkanı sunan harika bir araba yarışı oyunu.

Bilgisayarda Az Yer Kaplayan Oyunlar

Oyun söz konusu olduğunda az yer kaplayan oyunlar PC için de ihtiyaç. Bilgisayarda vakit öldürmenize olanak sağlayacak, sizleri keyifle eğlendirecek birkaç oyundan oluşan, kısa bir liste oluşturduk.

İşte bilgisayarlarınız için az yer kaplayan, sizler için hazırladığımız 5 oyun;

  • Prince of Persia
  • Counter strike 1.6
  • Assassin’s creed 1
  • Medal of Honor
  • Call of duty 2

Üstelik bu oyunlar, bir bilgisayar için oldukça düşük sayılabilecek olan 1 Gb kapasitenin altında yer kaplıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz