Kahverengi Hangi Renklerden Oluşur?

kahverengi-hangi-renklerin-karışımı

Kahverengi hangi renklerden oluşur makalemizde siz değerli okurlarımıza Kahverengi hangi renklerin karışımı ile olur sorusunun cevabını bulmaya çalışacağız.

Kahverengi renk ve kahverengi tonları çok parlak olmasa da, pitoresk tablolar yaparken ressamların en çok tercih ettiği renktir. Ayrıca mobilya, ahşap ürünler, bina renkleri ve üretimin birçok dalında kullanılan en popüler renklerden biri kahverengi sayılır. Peki, hangi renkle hangi rengi karıştırırsak kahverengi olur. Kahverengi ton seçenekleri ve onların nasıl oluşmasını aşağıdaki bölümlerden görebilirsiniz.

Hangi Renkle Hangi Renk Karışırsa Kahverengi Olur

Renklendirme veya gereken farklı rengi elde etme yöntemi renk tekerliğine dayanan bir bilimdir. Ana palet renklerinin karıştırılarak elde edilen renkler yardımcı renkler olarak bilinir. İster koyu, isterse de açık tonlar yapmak mümkün. Hangi renkleri karıştırırsak kahverengi olur sorusuna cevaba geldiğimizde ise – kahverengi elde etmek için genelde renk paletinden 3 renk kullanılır. Ana renkler olan sarı, mavi ve kırmızı renklerin karışımı size gereken kahverengi rengini verecektir. Renk karıştırma kurallarına göre farklı renkleri kullanarak da kahverengi renk elde etmek mümkün.

Kahverengi Hangi Renklerin Karışımı İle Olur

Temel renk karıştırma kurallarına göre renk palet çemberinde merkezde yer alan ana renklerin zıt renklerle karışımından elde edilen renkler ana renklerin simbiyozudur. Farklı olarak onlara tamamlayıcı renkler de diyebiliriz. Ana tonlar tamamlayıcı renklerle birleşerek yeni renkler üretir. Kahverengi bir renk elde etmek için çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz. Temiz ve klasik kahverengi ton elde etmek için kullanılacak renk karışımı orantılı olmalıdır.

Kahverengi Hangi 3 Renkten Oluşur

Temel olarak kahverengi bir renk elde etmek için sarı, mavi ve kırmızı renk kullanılır. Bu 3 rengin orantılı olarak karışımı size klasik kahverengi ton elde etmenize yardım edecektir. Ayrıca kahverengi ton elde etmek için sadece iki renk karışımı da kullanılabilir. Yeşil ve kırmızı rengi karıştırarak kahverengi elde edebiliriz. Yeşil renk zaten mavi ve sarı renkleri kendinde birleştirdiğinden kahverengi ton için onu kırmızı renkle karıştırmak yeterli olacaktır.

Kahverengi Hangi Renklerle Oluşur

Kahverengi elde etmek için kullanılan diğer seçenek ise mavi ve turuncu veya gri ve turuncu renklerin karışımıdır. Bu tonları birleştirirsek gerekli kahverengi ton elde edebiliriz. Karmaşık renklerin birleşimi yöntemi de size kahverengi ton sunabilir. Örnek olarak, sarı ve mor karışımı veya sarı, mor ve turuncu renk karışımı kahverengi ton için ideal olabilir.

Ayrıca yeşil, mor ve turuncu renk karışımı da kahverengi renk sunar. Kahverengi hangi renklerin karışımı sorusuna yukarıdaki örneklerle cevap bulduk. Ana renklerin hem koyu, hem de açık renklerini karıştırarak farklı tonlarda kahverengi elde edebilirsiniz. Hangi renkle hangi rengi karıştırsak kahverengi olur – mavi, yeşil ve kırmızı; yeşil ve kırmızı; sarı ve mor; gri ve turuncu; sarı, mor ve turuncu. Böylelikle kahverengi hangi renklerden oluşur sorusunu yanıtlamış olduk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz