Google’dan Hızlı İndex Almak İçin Ne Yapılmalı? – Detaylı Anlatım

İnternet sitenizde yayınladığınız içeriklerin Google tarafından hızlı bir şekilde fark edilmesini mi istiyorsunuz? Google'dan Hızlı İndex Almak için neler yapmanız gerektiğini püf noktaları ile birlikte ayrıntılı olarak anlattık.

Google'dan Hızlı İndex Almak

İnternet sitesinin en büyük trafik kaynağı arama motorlarından geliyor. Dolayısı ile Google’dan. İster ticari bir kurumsal İnternet siteniz olsun, ister kişisel bir blog siteniz, site ziyaretçilerin neredeyse tamamına arama motorları sayesinde erişirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En Çok Kullanılan Arama Motorları – 2018

Aklınıza hemen şu soru gelebilir;

Peki, Google’da üst sıralara yerleşmek için ne yapılması gerekiyor?

Bu sorunun yüzlerce cevabı var. Ama cevaplar içerisinde en önemlisi Google’ın İnternet sitenizi sevmesi.

Hemen bir soru daha gelecektir aklınıza.

“Google İnternet sitesini nasıl sever?”

Bu yazımızda Google’ın İnternet sitenizi sevmesi için neler yapmanız gerektiğini anlatacağız. Öncelikli amacımız, Google botlarının İnternet sitemizi sık bir şekilde ziyaret etmesini sağlamak.

İLGİLİ İÇERİK: Google Siteyi En Son Ne Zaman Indexlemiş?

Rehberimizin ana konusunu tek bir madde oluşturuluyor.

Google’dan hızlı bir biçimde Index alabilmek.

Bunu uygulamak için gerekli bütün yöntemleri önem sırasına göre tek tek ayrıntılı bir biçimde sizlere tarif edeceğiz.

Başlamadan şunu sakın unutmayın. Google’dan hızlı Index alabilmek sabırla olur. Yaptığınız değişikliklerin sonucunu hemen alamayabilirsiniz. Ancak etkisini gün geçtikçe göreceksiniz ve “İyi ki bu rehberi uygulamışım” diyeceksiniz.

Aslına bakarsanız anlattığımız bu taktiklere biraz da SEO taktikleri diyebiliriz. Eğer rehberimizi harfiyen uygularsanız sitenizin SEO verimliliği de doğru orantılı olarak artacaktır.


Hızlı Index Almanın Garanti Yöntemleri


Yöntem 1 – Süreklilik

İnternet sitenizin hızlı Index alabilmesi için yapmanız gereken en önemli işlem, sürekli bir şekilde İnternet sitenize içerik girmektir.

İşe kendinize bir takvim oluşturmakla başlayın. Sitenize eklemek istediğiniz yazıları hazırlayıp, belirlediğiniz saatte yayınlanmak üzere ayarlayın. Bu yazılar kesinlikle günde 2 adetten az olmamalı.

Google botlarının en sevdiği siteler, her gün güncellenen İnternet siteleridir. Google botları, İnternet sitenizde yaptığınız değişikliği fark edecek, sitenizi daha sık ziyaret edecektir. İnternet sitenize bir günde ne kadar çok içerik girerseniz, Google sitenizi o kadar fazla sayıda ziyaret edecektir.

Belirttiğimiz gibi bu işte en önemli etken sürekliliktir. Eğer sitenize 10 gün boyunca günce 3 içerik girer, sonrasında 1 ay içerik girmezseniz bunun hiçbir anlamı olmayacaktır.

İşin anahtarı şu;

Sitenize ne kadar sadık davranırsanız Google’da size o kadar sadık olur.


Yöntem 2 – Google gibi Getir

Sitenizin hızlı bir biçimde indexlenebilmesi için, bir süre Google gibi Getir kullanabilirsiniz. Google gibi Getir, İnternet sitenizde yaptığınız bir değişiklikten Google’ın haberdar olmasını sağlar. Bir süre boyunca Google gibi Getir kullandıktan sonra, Google sitenizi sık sık ziyaret etmeye başlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google gibi Getir Nedir? Nasıl Kullanılır?


Yöntem 3 – Sosyal Medya

İnternet siteniz veya kurumunuz için özel olarak hazırladığınız Sosyal Medya sayfaları mutlaka olsun. Sosyal medya hesaplarınızın linklerini İnternet sitenizde kesinlikle paylaşın. En önemlisi ise, sitenizde yayınladığınız her içerik veya sayfayı bütün Sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın. Google botları sürekli sosyal medya sitelerinde olduğundan, İnternet sitenize giden bir linki hemen Google dizinine kayıt edecektir.

Sosyal medya hesaplarını ne kadar etkin kullanırsanız, sitenizin indexlenmesi için o kadar yararlı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sosyal Medya Görsel Boyutları


Yöntem 4 – Sitenizde Sosyal Olun

Google siteleri hızlı indexlemek için kullandığı ancak çok kişi tarafından bilinmeyen bir diğer yöntem ise, sosyal sitelerdir. Sosyal sitelerden kastımız; sitede içeriklere yazılan yorumlar, yazılara yapılan yorum sayısı, yorumlarda site yöneticisi ile etkileşim gibi bir çok özellik sitenizin hızlı bir biçimde İndex almasını sağlayacaktır.


Yöntem 5 – Sitemap 

Sitenizi ilk yayına aldıktan sonra yapmanız gereken en önemli şeylerden birinin, sitenizi Google Webmaster Tools’a eklemek olduğundan bahsetmiştir.

Sitenizi Google Webmaster Tools’a ekledikten sonra, mutlaka Sitemap oluşturun ve Sitemap’ı Google Webmaster Tools’a link yolunu gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Webmaster Tools’a Site Nasıl Eklenir?


Yöntem 6 – Sitenize Gelen Linkler

İnternet sitenizde yayınladığınız konu ve yazıları mutlaka farklı sitelerde de yayınlayın. İnternet sitenize gelen ne kadar link olursa Google tarafından siteniz o kadar sık ziyaret edilir. Ancak işin dozunu kaçırmayın. Backlink sitenize yarar getirebileceği gibi zarar da verebilir.

Google tarafından Spam olarak işaretlenen bir çok site mevcut. Site reklamınızı bu sitelerde yapmanız Google tarafından eksi bir puan almanıza neden olabilir. Örneğin, sitenizde yayınladığınız bir içeriğin linkini, konu ile alakalı bir Youtube videosuna yorum olarak yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz