kolay yoldan bilgi

Twitter Hesap Silme

0

Twitter dünyanın en büyük sosyal ağ sitelerinden biri. Bu büyüklükte bir sosyal ağda, kullanıcılar için işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Bazı durumlarda Twitter hesabınızı tamamen silmek isteyebilirsiniz. Twitter hesap silme hakkında nasıl yapılacağı ve hesabınız silindikten sonra neler olacağı hakkında sizi bilgilendirmek istedik.

Bu arada kısa bir bilgi verelim; Twitter hesabınızı mobil cihazlarınızı (telefon, tablet) kullanarak silmek isterseniz, Twitter böyle bir işleme izin vermiyor. Twitter hesabınızı silmek için bilgisayar kullanmanızı zorunlu hale getiriyor. Ancak mobil cihazınızı kullanarak Twitter hesabınızı silmek isterseniz, Twitter uygulamasını mobil cihazınızdan kaldırıp, mobil cihazınızın İnternet tarayıcısını kullanarak Twitter web sitesi üzerinden giriş yapıp, aşağıdaki adımları izleyerek Twitter hesabınızı silebilirsiniz.

 

Twitter Hesabımı Silince Ne Olur?

  • Twitter hesabınızı sildikten sonra, hesabınıza ve tweetlerinize kimse erişemez.
  • Sizden bahsedilen tweetlerde, kullanıcı adınız pasif durumda görülür.
  • Hesabınızı sildikten sonra, pişman olup dönme olasılığına karşı, Twitter sistemi kullanıcı adınızı 30 günlüğüne saklar. 30 gün sonunda eğer giriş yapmazsanız kullanıcı adınız kalıcı olarak silinir.

 

Masaüstü (PC, MAC ve Linux) Bilgisayardan Twitter Hesap Silme

1. Twitter‘a silmek istediğimiz kullanıcı adı ve şifremiz yardımı ile giriş yapıyoruz.

Twitter Hesap Silme 1

 

2. Giriş yaptıktan sonra, ekranın sağ üst köşesinde bulunan profil resmine tıklayıp Ayarlar seçeneğini seçiyoruz.

Twitter Hesap Silme 2

 

3. Açılan “Hesap” sayfasının en altında yer alan “Hesabımı devre dışı bırak” linkine tıklıyoruz.

Twitter Hesap Silme 3

 

4. Açılan sayfada yer alan “@kullanıcıadınız adlı kişiyi devre dışı bırak” butonuna tıklıyoruz.

Twitter Hesap Silme 4

 

5. Bizden hesabımızı onaylamak için tekrar Twitter şifremiz istenecek. Şifremizi girip “Hesabımı devre dışı bırak” butonuna tıklıyoruz.

Twitter Hesap Silme 5

 

6. Artık Twitter hesabınızı devre dışı bıraktınız. 30 gün sonra kullanıcı adınız ve profilinize ait her şeyin kalıcı olarak silineceği ve Twitter hesabınızı silmekten vazgeçmeniz durumunda 30 gün içinde tekrar giriş yapabileceğinize dair mesaj ile Twitter sizi bilgilendiriyor.

Twitter Hesap Silme 6


 

Yorum yazınız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.