Ana sayfa İpucu İnternet Ücretsiz Domain ve Hosting Siteleri – Reklamsız (2021)

Ücretsiz Domain ve Hosting Siteleri – Reklamsız (2021)

9
Ücretsiz Domain ve Hosting Siteleri – Reklamsız (2021)

Hosting yani site barındırma hizmeti veren kuruluşlar, yıllık olarak kullanılan hizmete göre belirli ücretlerde alsa da, hosting hizmetini ücretsiz olarak kullanıcılarına sağlayan çok sayıda firma mevcut. Size bahsedeceğimiz ve özelliklerini vereceğimiz en iyi ücretsiz hosting siteleri nin ortak noktaları ise reklamsız olmaları.

Geliştireceğiniz bir proje için yüzlerce ücretsiz hosting firması arasında kararsız kalmış olabilirsiniz. Bu yazımızı hazırlarken iki kritere dikkat ettik.

  • Birincisi ; hosting ile birlikte alan adının da ücretsiz olması.
  • İkincisi; yayınlanacak olan sitede hosting firmasının reklamının görünmemesi.

Sözü fazla uzatmadan en iyi ücretsiz hosting şirketleri ‘nden 5 tanesini listeleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Ücretsiz Domain Alma (.Tk Uzantılı Domain)

Bilgilendirme : Eğer arayışınız ücretsiz domain veren siteler ise yine doğru yerdesiniz demektir. İlgili sitelerden yararlanarak ücretsiz domain hizmeti de alabilirsiniz.


Ücretsiz Domain ve Hosting Siteleri

1. 000webhost.com

En iyi Ücretsiz Hosting Şirketleri

2007 yılından bu yana, Dünya genelinde yaklaşık olarak 14 Milyon web sitesini barındıran ücretsiz hosting şirketine sadece birkaç saniyede üye olabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz olarak; Web Site hazırlama aracı, SEO yardım aracı, Site ziyaretçi istatistikleri gibi eklentileri de kullanarak projenizi oluşturabilirsiniz. Ücretsiz hosting hizmetinde öncü olan 000webhost  hem kullanıcı dostu arayüzü hemde hızlı bir biçimde sitenizi kurmaya yardımcı olan özellikleri ile rakiplerinden ayrılıyor.

Ücretsiz Hosting : 15 GB
Ücretsiz Bandwidth : 100 GB
Ücretsiz Domain : siteadiniz.000webhost.com
E- Mail : 5 Mail Hesabı
Web Site Yapım Aracı : Yüzlerce hazır şablon üzerinden istediğinizi seçip saniyeler içerisinde sitenizi hazırlayabilirsiniz
Panel : Kendi özel yönetim paneli mevcut. cPanel mevcut değil
Ücretsiz Database : 2 Adet MySQL Database

 

2. Zoho

En iyi Ücretsiz Hosting Şirketleri

iOS kullanıcılarının ofis uygulaması olarak kullandığı, bununla birlikte ofis belgelerinin İnternet üzerinden online olarak görüntülenebildiği Zoho’nun aynı zamanda ücretsiz site yapma aracının olduğunu biliyor musunuz?

Yapmanız gerek ise, sadece siteye mail adresi ve bir şifre üye olmanız. Daha sonra gelecek olan ekrandan profesyonel olarak hazırlamış onlarca şablon arasından birini seçip, kendinizi göre özelleştiriyorsunuz. Sayfa düzenlemelerini bitirdikten sonra tek yapmanız gereken, ekranın sağ üstünde yer alan Publish butonuna tıklamanız.

Domain adınızı dilerseniz yalnızca 5 dolar karşılığında sitedınız.com olarak seçebilir, ya da ücretsiz olarak sitedınız.zohosites.com olarak sitenizi tamamen ücretsiz olarak yayına verebilirsiniz.

Ücretsiz Hosting Alanı : Sınırsız
Ücretsiz Bandwidth : Sınırsız
Ücretsiz Domain : siteadiniz.zohosites.com
Web Site Yapım Aracı : Yüzlerce hazır şablon üzerinden istediğinizi seçip saniyeler içerisinde sitenizi hazırlayabilirsiniz

 

3. 5gbfree

En iyi Ücretsiz Hosting Şirketleri

Rakiplerine kıyasla ücretsiz hosting hizmetinde nispeten yeni bir kurum olan 5gbfree, adından da anlaşılabileceği üzere; İnternet siteniz için 5 Gb lık alan veren bir firma. Firma İnternet sitesini depolayan sunucularını Amerika’da tutuyor.

Siteye üye olmak ise biraz zamanınızı alabilir. İlk olarak bu adrese girip, “5 GB FREE” planında altında bulunan SIGNIUP NOW butonuna tıklıyoruz. Gelen form üzerinde yer alan bilgileri eksiksiz bir biçimde dolduruyoruz. Bu kısımda dikkat etmeniz gereken en önemli giriş bölümler ise; username ve cep telefonu numaranız. Username sitenizin adı olacağını unutmayın.

Formu doldurup “Create Account” butonuna bastıktan sonra, üyeliğinizi tamamladıktan sonra cep telefonunuza doğrulama mesajı iletilecek. Gelen doğrulama mesajınızı girdikten sonra mail adresinize CPanel girişi için gerekli olan bilgiler iletilecek. Gelen mail üzerinde yer alana “http://siteadınız.5gbfree.com:2082/” adresine tıklayıp, mailde yer alan kullanıcı adı ve şifreniz ile cPanel’e giriş yapabilirsiniz.

Ücretsiz Hosting Alanı : 5 GB
Ücretsiz Bandwidth : 20 GB
Ücretsiz FTP Hesabı : 1 Adet
Ücretsiz MySQL Database : 3 Adet
Ücretsiz Domain : siteadiniz.5gbfree.com
E- Mail : Hayır
Web Site Yapım Aracı : CPanel üzerinde yer alan Joomla, WordPress gibi CMS’leri tek tıklama ile hızlı bir biçimde kurabilirsiniz.

 

4. Hostinger

En iyi Ücretsiz Hosting Şirketleri

Türkçe desteği ile ülkemizde de sıkça kullanılan Hostinger’in vermiş olduğu ücretsiz domain ve hosting hizmetinden üye olup hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. Mail doğrulaması yapıp siteye üye olduktan sonra, bu adrese girip bir domain seçiyoruz. Şu an için her ne kadar rakipleri gibi .com uzantılı ücretsiz domain vermese de; esy.es – 96.lt – pe.hu gibi ücretsiz sub domain seçebilirsiniz.

Kullanmak istediğiniz ücretsiz domaini belirleyip formu onayladıktan sonra, mail adresinize iletilecek linke tıklayarak cPanel’e giriş yapabilir, kullanmak istediğiniz şablonu seçip sitenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz Hosting Alanı : 2 GB
Ücretsiz Bandwidth : 100 GB
Ücretsiz Domain : siteadiniz.esy.es veya siteadiniz.96.lt veya siteadiniz.pe.hu
E- Mail : 2 Mail Hesabı
Web Site Yapım Aracı : Dilerseniz kategorilere göre ayrılmış hazır şablonlardan istediğiniz seçebilir, site kurucu sayesinde sürükle bırak mantığı ile sitenizi kolayca tasarlayabilirsiniz.

 

5. Biz.nf

En iyi Ücretsiz Hosting Şirketleri

Her ne kadar eski bir tasarıma sahip olduğunu düşündürse de, en iyi ücretsiz Hosting şirketleri nden biri olan Biz.nf ile tanışın. Özellikle kendine özgü Türkçe admin panelini çok seveceksiniz.

Üye olmak için öncelikle ana sayfada yer alan “FREE DOMAIN NAME” kısmından kullanmak istediğimiz domain adına girip, Check Now butonuna basıyoruz. Uygun ise sonraki adıma geçip, “Free Hosting Plan” kısmınız seçiyoruz. Diğer alanlardan herhangi bir seçim yapmadan “Continue>>” butonuna tıklayıp işleme devam ediyoruz.

Gelecek olan üyelik kayıt sayfasının altında yer New Client kısmını eksiksiz bir biçimde gösterdiğimiz gibi doldurup Continue ile işlemi tamamlıyoruz. Mail adresimize iletilecek olan onaylama linkine tıklayıp işlemi sonlandırıyoruz.

En iyi Ücretsiz Hosting Şirketleri

Mail adresimize iletilen “Hosting Control Panel” adlı maili açıp, burada ki linke tıklıyoruz. Sitemizi oluşturmak ve yayınlama için Türkçe Yönetim Paneli’ne giriş yapıyoruz. Panelin Website Yöneticisi kısmında yer alan Zack Yükleyicisi‘ni seçerek sitenizi oluşturup yayına verebilirsiniz. Her ne kadar eski bir tasarıma sahip gibi görünse de paneli kullandıkça yapabileceklerinize şaşırmanız olası.

Ücretsiz Hosting Alanı : 1 GB
Ücretsiz Bandwidth : 5 GB
Ücretsiz Domain : siteadiniz.co.nf
E- Mail : 1 Mail Hesabı
Web Site Yapım Aracı : Dilerseniz Zack Yükleyicisi ile sitenizi hazır şablonlar kullanarak oluşturabilir, dilerseniz seçmiş olduğunuz CMS ‘lerden hızlıca sitenizi kurabilirsiniz.

9 YORUMLAR

  1. erol bey sanırım po.. ile başlayanı diyorsunuz ücretsiz domainlere hosting vermiyorlarmış da mışmış mişmiş tartıştım ücretli domainimde zaten hosting var neden oraya yönlendireyim ki ? tema geliştirecek hemde deneyecektim fakat sınıfta kaldılar hostinger iyiydi fakat ücretsiz hosting işini bırakmışlar yukarıda 1.ci sıradaki 00webhost tavsiyemdir.

  2. 000webhost kadar BERBAT bir hosting servisi olamaz. Hergün eşitlik gerekçesiyle sitenizi 4 saatliğine kapatıyorlar ve sağ alta kendi logolarını sizi takip eder bir şekilde yerleştiriyorlar. Hiçbir kod ile kaldırılmıyor. Direkt olarak sunucuya yerleştirmişler boş sayfa açsanız orada bile o logo geliyor. Özellikle telefonlarda sayfanın altı kullanılmaz hale geliyor. Mesela sayfanın başına dönme scriptine tıklayamıyorsunuz. Logo bağlantısı onu kapatıyor.

    • 000web hositng i kotüleyen arkadas logoyu kaldırmak cok basit 2 css koduyla kaldırabiliyorsun gunluk 1 saatliğinne kapatıyor istediğin saati ayarlıyorsun yanı ne zaman uykuya gececeğini aklını kullandınmı sıkıntı yok

  3. Daha önce hostinger kullandım ama beğenmedim. Ben sizlere ücretsiz hosting yerine blogger kullanmanızı öneririm. Ücretli size özel bir domain ile http://www.siteadınız.com şeklinde bir siteye sahip olabilirsiniz. Ben hiç ücret ödemek istemiyorum diyenler de siteadı.blogspot.com şeklinde subdomain ile web sitesi sahibi olabilirler. Blogger da ziyaretçi sınırı yoktur. Anlık 1k kişi de sitenize girse siteniz çalışmaya devam eder. Bu kişi sayısını bırakın ücretsiz hosting, ücretli hostinglerin bile çoğu anlık olarak kaldırmaz.

  4. Daha önceleri sürekli olarak hostinger’dan kullanıyordum. Blogger de denedim ama çok üye var diye insan spam yorumların önünü alamıyor. En iyisi kendi sunucumuzu almak olacak sanrsam 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here