Aria-debug Nedir? Nasıl Silinir? – En Hızlı Yöntem

Windows 10 işletim sistemi Microsoft’un uzun bir aradan sonra çıkarmış olduğu en iyi işletim sistemi olsa da bu onu kusursuz bir işletim sistemi yapmıyor.

Özellikle SSD ve M2 sabit sürücü kullanan kullanıcıların en büyük sıkıntılarından biri de, işletim sistemlerinin kurulu olduğu sabit diskin çok hızlı bir biçimde dolması. Siz her ne kadar sabit diskinizde yer açmak için gereksiz dosyaları silmeyi deneseniz de sabit diskde yer kalmadığını göreceksiniz.

Bu problemin ise AppData\Local\Temp klasörü içerinde yer alan aria-debug adlı bir dosyadan kaynaklandığını görebilirsiniz.

aria-debug

 

Aria-debug Nedir?

Aria- Debug; Windows 10 kurulumu ile varsayılan olarak gelen, Microsoftun bulut depolama uygulaması olan One Drive programının kullandığı bir loglama dosyasıdır.

TEMP klasörü içerisinde yer alan Aria-debug dosyasını silmeye çalışsanız bile, dosyasının kullanımda olduğu için silinemediğini görebilirsiniz.

 

Aria-debug Nasıl Silinir?

1. Aria-debug dosyalarını silebilmek için; ilk olarak Windows görev çubuğunda sağ tıklayıp Görev Yöneticisi seçeneğini seçiyoruz.

aria-debug

 

2. Görev Yöneticisi penceresinden İşlemler kısmına tıklıyoruz. Buradan Microsoft OneDrive Setup programının arka planda çalıştığını görebilirsiniz. Microsoft OneDrive ile alakalı ne kadar uygulama var ise, hepsine tıklayıp alt kısımda yer alan Görevi sonlandır butonuna tıklıyoruz.

aria-debug

 

3. Görev yöneticisi ile işimiz bittikten sonra, Aria-debug dosyalarını artık silebiliriz. Bunun için TEMP klasörünü açıp biraz önce silemediğimiz Aria-debug dosyalarını seçip silebilirsiniz.

aria-debug

 

Böylelikle Aria-debug dosyalarından kurtulmuş olduk.

Böyle bir sorun ile gelecekte tekrar uğraşmamak için OneDrive programını bilgisayarınızdan komple silebilirsiniz. Bunun en kolay yolunu daha önce bir yazımızda anlatmıştık.


 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz