MAC Adresi Nedir?
Ağ bağlantısı sağlayabilen cihazlara, üretici tarafından atanan, benzersiz adreslere MAC (Media Access Control – Medya Erişim Kontrolü) adı verilir.
Bu adres tanımda da belirttiğimiz gibi eşsizdir. Yani Dünya üzerinde başka bir cihazda aynı adres tanımlanmamıştır.
MAC Adresi Neden Değiştirilir?
İnternet sitesine ya da çevrimiçi bir uygulamaya girmek istiyorsunuz ancak yasaklı olduğunu fark ediyorsunuz.
Ya da; havaalanları, stadyumlar gibi çok fazla İnternet kullanıcısının olduğu bazı yerlerde, ücretsiz olarak Wi-Fi ağına bağlantı limit süresi vardı. Bu süre sona erdiğinde İnternete bağlanamazsınız.
Bu tip yasaklamalar veya sınırlamalar çoğunlukla MAC Adresi bazlı olur.
Siz her ne kadar IP değişikliği yapmaya çalışsanızda, MAC adresiniz sistemde tanımlandığı için bağlantı girişimleriniz başarısızlık ile sonuçlanacaktır.
Sorunun çözümü için tek yapmanız gereken MAC adresi değiştirmedir.
MAC Adresi Nasıl Bulunur?
MAC adresinizi bulmak için, Windows Tuşu ile birlikte R tuşuna basarak Çalıştır penceresini açıyoruz. Aç kısmına cmd komutunu yazıp Enter’a basıyoruz.
Komut olarak aşağıdaki komutu yazıp Enter tuşuna basıyoruz.
ipconfig /all
Physical Address ile tanımlanan değerler, bilgisayarınızda İnternet’e bağlanmaya yarayan donanımların (Ethetnet Katı, Wireless, Bluetooth) sahip oldukları benzersiz MAC adresleridir.
Birazdan yapacağımız MAC Adresi Değiştirme işlemi ile; MAC Adres’lerinde hangisinin yasaklı veya kısıtlanmış olduğunu düşünüyorsanız onu değiştireceğiz.
Şimdi yapacağımız MAC Adresi değiştirme işlemi için bu pencereyi açık bırakılım.
MAC Adresi Nasıl Değiştirilir?
Windows 10 işletim sisteminde MAC adresi değiştirme işlemini gerçekleştirmek için, ilk olarak; Windows Tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açıp mmc devmgmt.msc komutunu yazıyoruz.
Açılan Aygıt Yöneticisi uygulama penceresinden, Ağ bağdaştırıcıları bölümünü > simgesine basarak açılır duruma getiriyoruz. MAC adresini değiştirmek istediğimiz hangi Ağ Donanımı ise (Ethetnet Katı, Wireless, Bluetooth) üzerinde sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklıyoruz.
Açılan pencereden Gelişmiş tabına tıklıyoruz.
Özellik: kısmından; Ağ Adresine tıklıyoruz. Değer kısmını seçili hale getirip az önce MAC adresini öğrenmek için açtığımız pencereden, kartın MAC adresinin sonundaki değeri değiştiriyoruz. Yalnız bu kısımda araya – işareti koymuyoruz.
İşlemi onaylamak için Tamam butonuna tıklıyoruz.
MAC adresiniz değişmeyecektir. Son bir işlem yapmamız gerekiyor.
Yine Aygıt Yöneticisi penceresinden biraz önce değiştirdiğimiz kartın üzerine sağ tıklayıp Cihazı devre dışı bırak seçeneğine tıklayıp işlemi onaylıyoruz.
Cihazı tekrar aktifleştirmek için üzerinde yine sağ tıklayıp Cihazı etkinleştir komutunu veriyoruz.
Komut istemine şimdi ipconfig /all komutunu yazarsanız, MAC adresinin kusursuz bir biçimde değiştirildiğini görebilirsiniz.
BENDE OLMADI
İşime yarayacaktır. Deneyeceğim 🙂
Merhaba, bir uygulama tarafindan engellendim ve telefonumdan uygulamaya adla giremiyorum.( chormeden farkli uyelille girebiliyorum ama uygulamadan yeni uyelik bile alamiyorum).
1:Mac adresim mi engellenmistir.
2:telefonu defistirmeden uygulamayi tekrar nasil kullanabilirim.
Zahmet olmazsa detay rica edebikirmiyim.
Saygilar
Uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeniz de sorun çözülecektir.
Kardeşim çok teşekküür ederim ellerine sağlık
Kardeşim çok teşekkür ederim ellerine sağlık 🙂