Windows kurulumu esnasında belirlenen kullanıcı adlarında genelde isim ve ya iş yeri adı tercih ediliyor. Eğer bilgisayarınızı hazır Windows kurulu bir biçimde satın almışsanız (özellikle diz üstü bilgisayarlar) Windows kullanıcı adı, firmanın ismi oluyor.
Veya bilgisayarınızın Windows kurulumunu yaparken acele ile yanlış bir kullanıcı adı seçmiş olabilirsiniz. Bu ve buna benzer nedenlerden ötürü, kullanıcı adınızı değiştirmek isteyebilirsiniz.
Peki Windows kullanıcı adını değiştirme işlemi nasıl yapılıyor? Ayrıntılı resimler eşliğinde gösterelim.
Bilgilendirme: Makalemizi hazırlarken Windows 10 yüklü bir bilgisayar kullandık. Eğer farklı bir Windows kullanıcısı iseniz (Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows XP v.s) aynı işlemleri yapabilirsiniz.
Windows Kullanıcı Adını Değiştirme
1. Windows Tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır‘ı açıyoruz. Aç kısmına “netplwiz” komutunu yazıp Enter’a basıyoruz.
2. Açılan Kullanıcı Hesapları penceresinden, değiştirilmesini istediğimiz kullanıcı adını maus ile seçili hale getirilip Özellikler butonuna tıklıyoruz.
3. Kullanıcı adı: yazan kısımdaki, eski kullanıcı adını silip, kullanmak istediğimiz kullanıcı adını yazıyoruz. Kullanıcı adımızı belirlerken dikkat etmemiz gereken nokta; kullanıcı adında boşluk olmaması, 10 karakterden fazla olmaması ve Türkçe karakter içermemesi.
İşlemi onaylamak için sırası ile Uygula ve Tamam butonlarına tıklıyoruz.
4. Kullanıcı hesapları penceresinde, kullanıcı adının değişmiş olduğunu görebilirsiniz. İşlemi onaylamak için Windows işletim sistemini tekrar başlatıyoruz. Yeni kullanıcı adının başlangıç ekranında da değiştiğini görebilirsiniz. Böylelikle Windows kullanıcı adımızı değiştirmiş olduk.
Not : Eğer yeniden başlatma işlemini bir süre ertelerseniz, bu sırada bazı hatalar almanız olası. Masa üstünde yer alan dosya ve kısayolların çalışmaması ve belgelerinize erişememe durumu yaşamanız olası.