En Güzel Lakaplar

Lakaplar

Lakap takmak, sevdiklerimizle aramızda özel bir bağ oluşturmaya neden olur. Herkesin sevebileceği hoşlanabileceği güzel lakaplar bulmak mümkündür. Bu noktada dikkat edilmesi gereken kişinin bu lakaptan hoşlanıp hoşlanmayacağı ya da lakap takacak kadar samimiyetin söz konusu olup olmadığıdır.

Lakap Takarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

En iyi lakaplar, sevdiklerinize söylediğinizde onu mutlu edecek lakaplardır. Sevdiğimiz insanlara lakap takarken dikkat etmemiz gereken birkaç küçük detay var.

  • Takma lakaplar, kısa ve telaffuzu kolay olmalıdır. Karşınızdaki insana bu lakaplar ile seslendiğinizde anlaşılır olmalı, net bir şekilde ifade edilir olmalıdır.
  • Taktığınız lakap, lakabın içeriğine göre kişiyle aranızda kalması uygun olabilir. Ağır lakaplar koyduğunuzda başkalarının duyması kimseyi memnun etmez.
  • Kişinin koyduğunuz takma isimle bir sorunu var olabilir. Bu konudan emin olmanız gerekir. Komik lakaplar kimilerini memnun etmeyebilir.

Lakap Çeşitliliği

İçeriğine göre çeşitlidir. Bazen bir kişiye karakteristik bir özelliğinden dolayı lakap takarken, bir başkasına akademik başarılarından dolayı lakap takabiliriz. En güzel lakaplar tabi ki bu tarz özellikler nedeniyle takılanlardır.

Birisine lakap takmak bazen alay amacı içerebilir. Bu nedenle taktığınız ya da size takılan lakabın manasına düşünmenizde fayda var. isme göre lakaplar da takmak sevimli olabilir. Kişinin uzun bir ismi varsa kısaltılarak lakap haline getirilmesi, kendini özel hissettirmenize neden olabilir. Kimi zaman isme göre lakaplar havalı takma adlar Türkçe lakap takarken, kimi zaman etkileyiciliği daha az lakaplar takarız.

Gençler birbirlerine olan yakınlığın anlaşılmasını çok severler. Özellikle ergenlik yıllarında, o kişiyle olan samimiyetinizin diğer arkadaşlarınızdan daha öte olduğunu belli edecek, kankaya lakaplar takılır.

Neden Lakap Takılır?

Genellikle öğrencilik yıllarında takılan isimler, çoğu zaman şakalaşma amacıyla takılır. Lakap takmak eskiden gelme bir alışkanlıktır. Efsane lakaplar eski dönemlerden gelmiş olup birçok sebebi vardır.

Eğlenme amacı içeren takma isimler, her zaman bir sebebe hizmet ederek belirlenir. Kız lakapları güzellik içeriğiyle alakalı olabilir ya da çok zayıf birisine takılan lakap bununla ilgili bir içerikten eksik kalmaz. Oysaki eski dönemlerde lakap takmak, tanınma amacıyla yapılırdı. Aynı isime sahip olan kişileri ayırmak için gerek duyulurdu. Soyadı kanunu ile bu ihtiyaç ortadan kalksa da küçük yerlerde halen takma isimler ile tanınma da devam etmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz