Ağda Kayıtlı Değil Sorunu Nasıl Çözülür?

Ağ-da-Kayıtlı-Değil

Mobil internet kullanıcıların son zamanlarda sıklıkla karşılaştığı ağda kayıtlı değil hatası sorununun çözümü oldukça basittir.

Ağ Kayıtlı Değil Sorunu Çözümü

Ağda hatası geldiğinde, cep telefonunuz neredeyse kullanılamaz hale gelmektedir aynı zamanda iletişim kesilmektedir. Bu nedenle bu hatanın oluşması kullanıcıları büyük sıkıntılara sokmaktadır. Ancak birkaç adımda bu sorunu çözüme kavuşturmak mümkündür.

Bu sorunla karşılaşan kullanıcılar ağda kayıtlı değil hatası nedir veya ne demek sorularını merak ediyorlar. Bu hatanın temel sebebi orijinal olmayan cihazlar ya da cihazdaki IMEI numarasının kopyalanmış olmasıdır. Özellikle ikinci el telefon alan kullanıcılarda rastlanan bu durumu önlemek içim, telefon alırken güvenilir kişileri veya mağazaları tercih etmek gerekiyor.

Ağ Operatörü Seçimi

Kullanmış olduğunuz telefon operatörünün yanlış işaretlenmiş olması veya anlık bir hata nedeniyle de bu durum oluşabilmekte.

Bunun için hemen hemen her cep telefonunda benzer şekilde olan belli adımlar izlenmektedir. Samsung ağda kayıtlı değil hatası çözümü için ilk olarak “Ayarlar” menüsüne girin, buradan “Bağlantılar” kısmına giriş yapın. Ardından da “Diğer Ağlar” ve altında yer alan “Mobil Ağlar” seçimini yapın, buradan da “Ağ Operatörleri” bölümüne giriş yapın. Bu sayfada hizmet veren mobil operatörler liste halinde bulunmakta.

Hizmet aldığınız mobil operatör hangisiyse onu seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra 10 dakika kadar bir süre sonra telefon eski haline döner. Eğer sorunda herhangi bir değişiklik olmaz ise telefonu yeniden başlatmanız gerekebilir.

IMEI Kontrolü

Ağ operatörü seçimi işe yaramazsa bu yöntem denenebilir. Bunun için ilk olarak *#06# tuşlamasını yaparak telefonunun IMEI numarasını öğrenin. Ardından E-Devlet uygulamasına şifrenizle giriş yapın ve buradan IMEI sorgulaması yapın. Sizin telefonunuza ait olan IMEI numarası kopyalanmışsa bu durum “Ağda kayıtlı değil” hatasına sebep olmakta. Eğer IMEI numaranız kopyalanmış ise durumu gerekli yerlere bildirerek telefonunuzun ağda kayıt sorununu çözebilirsiniz.

Flashlama

Flashlama; sadece root yetkisi bulunan Android telefonlar için yapılabilecek bir işlemdir ancak oldukça fazla teknik bilgi gerektirir. Bu nedenle bu yöntemin kesinlikle bir uzman tarafından yapılması gerekir. Bu yöntemle telefonda yüklü olan işletim sistemi yeniden kurulur ve bu hata sistem kaynaklı ise telefon ağda kayıtlı değil sorunu çözülmüş olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz